Edirneli pehlivarlar, Kırkpınar'a 35 derece sıcak altında hazırlanıyor

Olgay GÜLER - Umut IŞIK / EDİRNE, (DHA)- UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ndeki Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne ev sahipliği yapan Edirne'de, 4-7 Temmuz'da gerçekleştirilecek 663'üncü organizasyon öncesi güreşçiler antrenmanlarını, 35 derece sıcak altında hazırlanıyor. Edirne Belediyesi Güreş Takımı Antrenörü, başaltı güreşçisi Tansel Umut, "Çalışmalarımız iyi gidiyor, Kış'tan bu yana hazırlıklarımız devam ediyor. Kırkpınar'daki hedefimiz, katılım sağlayan 15 güreşçimizin de derece yapması" dedi.

Edirne'de 4-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne geri sayım sürüyor. Bu yıl ilk kez uygulamaya konulan lig usulü sistemle, sıralamaya giren pehlivanların katılabileceği büyük organizasyon öncesi, Edirneli pehlivanlar da antrenmanlarını, güreşlerin gerçekleştirildiği dualı çayır Sarayiçi Er Meydanı'nın yanında yaparak organizasyona motive oluyor. Güreşçiler, 35 dereceyi bulan sıcak altında antrenman yapıyorlar.

'KIŞ'TAN BU YANA HAZIRLANIYORUZ'

Çayırova MKE Ankaragücü’nü mağlup etti Çayırova MKE Ankaragücü’nü mağlup etti

Edirne Belediyesi Güreş Takımı Antrenörü ve başaltı güreşçisi Tansel Umut, hedeflerinin tüm güreşçilerin derece yapması olduğunu kaydetti. Umut, "Çalışmalarımız iyi gidiyor, Kış'tan bu yana hazırlıklarımız devam ediyor. Toplam 25 güreşçimiz var altyapıyla beraber. Kırkpınar'daki hedefimiz, katılım sağlayan 15 güreşçimizin de derece yapması. Lig sistemi de bu yıl çok güzel oldu, güreşe heyecan ve kalite kattı, devam etmesini istiyoruz. Bu sıcağın altında bu yağlarla güreşebilmek çok zor, dolayısıyla herkesin yapabileceği bir spor değil bu. Biz küçüklüğümüzden beri alışık olduğumuz için yapıyoruz" diye konuştu.

'YÜKSEK TEMPOYLA HAZIRLANIYORUZ'

Büyük orta boyda güreşen Atakan Makas da, kış döneminden bu yana aralıksız olarak idmanlarına devam ettiklerini belirtti. Makas, "Bir önceki Kırkpınar bitti, ufak bir aradan sonra kış sezonundan beri hiç aralıksız idmanlarımıza devam ediyoruz Kırkpınar için. Tabii aynı zamanında liglerimiz de var bizim. Biliyorsunuz sistemimiz değişti. Altı tane güreşimiz var, 2-3 haftada bir yine formumuzu korumaya çalışıyoruz, idmanlarımıza devam ediyoruz. Kırkpınar'a şu an yüksek tempoyla hazırlanıyoruz. Artık son haftadayız. Benim şahsi hedefim bu sene nasip olursa başaltı. Derece yaparsam başaltına yükseliyorum. Edirne'yi en iyi şekilde temsil ederek başaltı boyuna çıkmak istiyorum" dedi.

'SICAĞA RAĞMEN ADAPTE OLUYORUZ'

Kavurucu sıcak altında güreş yapmanın zor olduğunu anlatan Makas, "Edirne sıcağına alıştıysan çok aşırı derece yıpratmıyor aslında. Ama tabii ki yani biz de robot değiliz insanız sonuçta. Yoruluyoruz, nefesimiz daralıyor ama yaptığın idmanlar aklına geliyor. Yaptığın çabalar, gayretleri düşünüyorsun ve o şekilde adapte olabiliyorsun güneşe de, sıcağa da, gözünün yanmasına da dayanabiliyorsun" ifadelerini kullandı.

'KIRKPINAR'IN YANINDA ANTRENMAN YAPMAK ESKTRA MOTİVASYON KAYNAĞI'

Deste Büyük boyda güreşen Erol Kartal, hedeflerinin Kırkpınar'da kürsüye çıkmak olduğunu anlattı. Kartal, "Hedeflerimiz tabii ki de kürsüye çıkmak, birinci olmak. Burada gerek abilerimize, ustalarımızla antrenmanlarımızı yapıyoruz, koşularımızı yapıyoruz. Yan tarafımızda Kırkpınar sahası var. Hemen yanında antrenmanlarımızı devam ettiriyoruz. Bu bizim için ekstra motivasyon kaynağı oluyor" şeklinde konuştu.

Deste Küçük boyda güreşen Burak Altıok da, güreşlere güzel hazırlandıklarını belirtti. Altıok, "Çok çalıştık bu sene, kamplara gittik. Bu sene güzel hazırlandık. Sadece yağlı antrenmanlar değil, minderde de antrenman yapıyoruz. Halatlarımız var bizim, halatlarımızı çıkıyoruz. Mekikler var, dalışlarımız var, bu şekilde yoğun tempoda hazırlanıyoruz. Hedef birinci olmak bu sene" dedi.

(FOTOĞRAFLI)

Kaynak: dha